Over ons

Goedhart Vaten Haarlem sinds 1938

Vaak krijgen wij de vraag hoe wij in zo een mooi pand in het centrum van Haarlem zijn beland. Dit komt door mijn Opa die hier zijn bedrijf Goedhart Vaten oprichten in 1938 in een Zaanse houtloods aan het Spaarne. Dit was als geboren Zaandammer toch een beetje thuiskomen, kwam je aan zijn Zaanse loods dan kwam je aan hem. Hij heeft er flink voor moeten strijden tegen de gemeente Haarlem om er voor te zorgen dat de loods bleef bestaan. Inmiddels is de loods officieel beschermd stadgezicht en zijn er maar twee in haar soort in heel Nederland.

1e generatie
Opa Goedhart zocht in zijn jeugd gebruikte verfbussen bij elkaar, s'avonds gooide hij de blikken in een loogbad en s''ochtends spoelde hij ze uit in de sloot. Daana verkocht hij ze terug aan de verffabrikanten. Dit resulteerde uiteindelijk in een groter bedrijf die in de jaren 70 wel twaalf medewerkers in dienst hadden, en de verfblikken waren iets groten geworden, te weten olievaten. Deze werden gereconditioneerd wat wil zeggen schoongebrand en over gespoten zodat deze niet het oude ijzer in hoefde maar een tweede leven kregen.

2e generatie
Zoon Goedhart rolde vanzelfsprekend in de zaak van zijn Vader en groeide tussen de vaten op.  Eenmaal het vak geleerd zetten hij het voort en begon hij ook het assortiment uit te breiden, wat resulteerde in wijnvaten, plastic vaten, en jerrycans.

3e generatie
Kleinzoon Goedhart groeide net als zijn vader op tussen de vaten, helaas heeft hij Opa Goedhart nooit persoonlijk gekend maar hoort nog altijd leuke verhalen over hem van buurtgenoten en mensen die hem goed gekend hebben.  Samen met zijn vader hebben zei de stap gemaakt naar het online verkopen van vaten en jerrycans, en uitsluitend nieuw. Inmiddels verkopen wij aan particulieren en bedrijven door heel Europa en is het bedrijf nog altijd gevestigd in de mooie Zaanse loods in het centrum van Haarlem

© 2020 - 2024 goedhartvaten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel